Nederland Zingt Op Zondag

Laatste aflevering
45:25
Nederland Zingt Op Zondag

Evangelist Jurjen ten Brinke leest het paasevangelie uit het Bijbelboek Matteüs 18, waarin een engel tegen de vrouwen bij het graf zegt: 'Hij is niet hier, Hij is immers uit de dood opgewekt, zoals Hij gezegd heeft.' In een wereld die zucht onder oorlogen en geweld mogen we onze...

Nederland Zingt Op Zondag gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 9
25:21
Palmzondag, de dag waarop Jezus in Jeruzalem binnengehaald werd als Koning. Zou het niet mooi zijn om Jezus heel bewust elke dag opnieuw als Koning te ontvangen? Paulien Vervoorn vertelt er meer over in de overdenking. De liederen die gezongen worden gaan over Jezus als Koning en hoe wij vanuit Hem mogen leven.
25:25
In de Bijbel in het boek Marcus 14 staat het verhaal van een vrouw die Jezus zalfde met een flesje heel dure olie. Een gebruik dat in die tijd normaal was bij een overledene, maar Jezus leeft nog. Ds. Almatine Leene vertelt waarom de vrouw dit deed en legt uit hoe wij onszelf aan Jezus kunnen geven. En er is samenzang vanu...
25:06
Spreker Gor Khatchikyan leest uit Marcus 15. Om het volk tevreden te stellen, laat Pilatus Barabbas vrij. Gor vraagt zich af hoe vaak hij zelf keuzes maakt om andere mensen tevreden te stellen in plaats van datgene te doen wat God van hem vraagt. We zingen liederen die passen in de lijdenstijd.
25:15
Ds. René de Reuver legt uit hoe wij vanuit Gods liefde mogen groeien en bloeien in Hem. Dat doet hij aan de hand van een gelijkenis in Lucas 13, over een bevlogen hovenier, die zorgdraagt voor een vijgenboom. Hij doet er alles aan om de boom weer vrucht te laten dragen. Ook de samenzangliederen gaan over dit thema.
25:33
Geloof en ongeloof liggen soms dicht bij elkaar. In het Bijbelboek Marcus staat het verhaal van een vader die met zijn zieke zoon bij Jezus komt. De man is wanhopig en roept: 'Heer ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp!' Daarna doet Jezus iets bijzonders. Spreker Albert Jan Treur vertelt erover in zijn meditatie.
25:32
Spreker Jurjen ten Brinke leest een gedeelte uit Johannes 10. Als Jezus daarin aan de mensen uitlegt wie Hij is, kunnen ze dat moeilijk geloven. Hij is niet de Messias, de grote Bevrijder zoals zij die voor zich zagen. Jurjen staat stil bij de vraag welk beeld wij mensen van God hebben. Rond de overdenking klinken diverse ...
25:34
Er klinken liederen van Gods trouw en Zijn belofte. Spreker Gor Khatchikyan deelt, naast een verhaal van de profeet Elia, ook een persoonlijk verhaal over hoe hij in moeilijke omstandigheden kon blijven vertrouwen op Gods woord.
25:07
De Bijbelse koning Salomo was een door God gezegend man, maar tijdens zijn koningschap werd hij verleid door rijkdom, macht en aanzien. Zaken waar we zelf misschien ook wel gevoelig voor zijn. Hoe zorg je ervoor dat je de Gever van de zegen niet vergeet? Ds. de Reuver vertelt er meer over in zijn meditatie. Ook klinkt er v...
25:10
Tegenslagen horen bij het leven. Het kan zijn dat er zoveel verdriet, onrecht en narigheid in je leven is, dat je niet meer weet wat je moet doen. Ook in de Bijbel staan daar voorbeelden van. Zo schreeuwt de profeet Habakuk het op een gegeven moment uit naar God. Jurjen ten Brinke vertelt wat we van Habakuk kunnen leren in...
25:06
In psalm 84 gaat het over twee vogels, een mus en een zwaluw. De zwaluw staat erom bekend dat hij altijd in de weer is. Zelfs als een zwaluw slaapt, vliegt hij door. Toch beschrijft de tekstdichter van psalm 84 een plek waar de zwaluw rust vindt. Voorganger Albert Jan Treur legt uit waar ook wij mensen echte rust kunnen vi...
25:15
Maak je geen zorgen, is makkelijk gezegd, maar soms nemen zorgen over iets of iemand toch de overhand. Paulien Vervoorn legt aan de hand van Matteüs 6 uit hoe die zorgen plaats kunnen maken voor vertrouwen. Ook in de liederen die gezongen worden gaat het over vertrouwen op Gods zorg voor ons.
25:24
Er klinken liederen ter afsluiting van de 'Week van gebed voor eenheid'. Deze liederen worden gezongen vanuit een gevoel van verbondenheid met elkaar en met God. Naast de liederen zijn er enkele momenten van gebed door Jurjen ten Brinke.
25:19
De liefde van God naar de mens toe is onvoorwaardelijk. Het is niet iets wat je kunt verdienen door alles goed te doen, altijd aardig te zijn of je aan alle regels te houden. Hoe diep deze liefde gaat en hoe wij deze liefde mogen aanvaarden, vertelt ds. Almatine Leene aan de hand van een tekst uit Romeinen 5. Ook in de lie...
25:29
Jezus kwam naar de aarde om ons te vinden. Van dit grote wonder mogen we elke dag getuigen. Open zijn over je geloof en vertellen over Jezus kan als voedsel voor je ziel zijn. Hoe dat zit, legt Jurjen ten Brinke uit in zijn overdenking aan de hand van Johannes 4. Er klinken ook veel samenzangliederen.
25:15
Aan het begin van een nieuw jaar wensen we elkaar vaak toe dat het een gelukkig jaar mag worden. Toepasselijk daarbij is Psalm 1, die begint met de woorden: 'Gelukkig is de mens.' Wat maakt nu dat je daadwerkelijk een gelukkig mens kunt worden? Ds. Albert Jan Treur vertelt er meer over in de meditatie. De liederen gaan ove...
Seizoen 8
25:27
De Bijbel is een waardevol boek, maar soms kan het lastig zijn om te begrijpen wat er nu precies wordt bedoeld met een tekst. Paulien Vervoorn legt uit hoe Gods Geest ons wil helpen op Zijn woord te verstaan.
1:01:04
Samenzang van bekende kerstliederen en koorliederen vanuit de Laurenskerk in Rotterdam. Voorganger Jurjen ten Brinke staat stil bij de vraag: waar is Jezus? Is er plek voor Hem in jouw leven?
25:31
Ds. Almatine Leene staat stil bij de heiligheid van God. Door de geboorte van Jezus komt Gods heiligheid onze wereld binnen. In de liederen die gezongen worden, klinkt eerbied en ontzag voor het wonder van Gods Zoon, die dicht bij ons mensen wil komen.
25:06
Jezus zegt in de Bijbel dat wij 'het licht en het zout' voor de wereld zijn, maar wat betekent dat nu precies? Paulien Vervoorn legt het uit aan de hand van Mattheüs 5, waarin staat dat we ons licht mogen laten schijnen voor de mensen. Ook enkele liederen die gezongen worden, gaan hierover.
Archief