Masterchef Australië

Laatste aflevering
44:20
Masterchef Australië

Drie koks krijgen een masterclass van de internationaal gerenommeerde chef Josh Niland, waarin ze een vis slachten. Vervolgens drijft Josh ze tot het uiterste met een uniek gerecht uit zijn befaamde restaurant, St. Peter. De kandidaten hebben drie uur om zijn gerecht zo nauwkeur...

Masterchef Australië gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 16
44:14
De mystery box bevat een gouden ticket, waarmee de kok met het beste gerecht meteen doorgaat naar de halve finale. De kandidaten krijgen 90 minuten om een gerecht naar keuze te maken.
44:09
De koks moeten ingrediënten tackelen die de extreemste smaken ter wereld hebben. Namelijk de pittige chilipeper Carolina Reaper, de extreem zoete monkfruit, de zoutzure umeboshi, de penetrante Franse kaas époisses en de bittermeloen.
44:22
De emoties lopen hoog op als de vijf koks kisten openen en daarbij foto's van hun eigen kookhelden onthullen. Geïnspireerd door de foto's van hun moeders en grootmoeders, vechten ze voor de laatste kans op immuniteit.
44:24
Chef Guillaume Brahimi heeft voor de drukproef een gerecht meegebracht dat de deelnemers tot het uiterste drijft. Ze moeten het gerecht zo nauwkeurig mogelijk namaken en vijf stuks ervan serveren.
44:20
De koks moeten een gerecht koken met alle negen ingrediënten uit Pohs mystery box. De winnaar krijgt $ 5.000 om te besteden bij de meubel- en elektronicawinkel, Harvey Norman.
43:55
De koks bieden tegen elkaar op en ruilen tijd voor ingrediënten in een klassieke opdracht. Vier deelnemers hopen met hun gerecht een eliminatie te voorkomen en een plek in de top 6 veilig te stellen.
44:02
De koks moeten een op Hong Kong geïnspireerd gerecht maken met twee willekeurig gekozen ingrediënten. De winnaar krijgt immuniteit tijdens de volgende eliminatie.
44:16
Voor hun laatste uitdaging in Hong Kong worden de koks verdeeld in drie teams en moeten streetfood bereiden in traditionele dai pai dong-eetkraampjes. De koks moeten een menu van twee gerechten bereiden, met behulp van een wok, stoompan of frituurpan, voor 120 hongerige lokale bewoners.
44:22
Na een demonstratie van Michelinster-chef Vicky Cheng, moeten drie koks zijn gerecht met daikon-radijs namaken, zonder referentie. De winnaar wint immuniteit voor de eliminatie van deze week.
43:56
De kandidaten zijn in Hong Kong en hun eerste uitdaging daar is de mystery box, gevuld met lokale, Aziatische producten. De juryleden belonen de drie beste koks met een immuniteitsopdracht.
44:02
De koks moeten binnen 75 minuten een klassieker opnieuw uitvinden: eieren met spek. Er staat veel op het spel, want het beste gerecht wint een epische prijs, maar de maker van het slechtste gerecht valt af.
44:13
Hugh Allen keert terug naar de keuken voor de ​​stresstest, waarbij klassieke Franse technieken worden gecombineerd met smaken uit de Australische bush. De koks krijgen drie en een half uur om zijn dessert na te maken.
44:13
De mega mystery box bevat de meeste ingrediënten ooit. De koks hebben slechts 30 minuten de tijd om een ​​winnend gerecht klaar te maken, waarna de drie slechts presterende koks de volgende dag de stresstest ondergaan.
44:28
Twee zware rondes stellen de koks op de proef. Eerst doen ze de macaron-smaaktest van Adriano Zumbo. Vervolgens maken ze een op koffie geïnspireerd dessert, waarbij de maker van het zwakste gerecht de wedstrijd moet verlaten.
44:14
De deelnemers doen mee aan de zogeheten tweelinguitdaging. Elk team van twee moet een apparaat gebruiken tijdens hun 90 minuten durende kooksessie waarbij ze streven naar identieke desserts, ondanks dat ze elkaar niet kunnen zien en alleen instructies naar elkaar kunnen schreeuwen.
43:51
De kandidaten gaan verder met de zoete week en Adriano Zumbo geeft ze een uitdaging die een draai aan een klassieker geeft. De koks moeten binnen twee uur tijd de croquembouche op hun eigen manier opnieuw uitvinden.
44:31
De zoete week is aangebroken. Adriano Zumbo is erbij als gastjurylid en trapt af met een regenboog-drilpudding-mystery box. De koks doen hun best om een ​​glibberig dessert te maken dat een van de zeven gelei-smaken bevat: mango, rabarber, bosbes, limoen, pruim, framboos en sinaasappel. De winnaar verdient immuniteit.
Binnenkort terug te kijken
44:12

Seizoen 16, Aflevering 49 - Semi Final: Service Challenge

Verwacht op
De top drie moet een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert creëren voor een hongerige menigte van eters en juryleden, binnen vier uur. De twee koks met het beste menu gaan door naar de grote finale.
44:29

Seizoen 16, Aflevering 48 - The Fun One! Andy Allen, Jean-Christophe Novelli, Poh Ling Yeow and the Final Three

Verwacht op
Andy, Poh en Jean Christophe wisselen van rol met de kandidaten. Zij worden de koks, terwijl de halvefinalisten jureren. Daarna nemen de halvefinalisten het op tegen de juryleden in een estafette.
Archief